Ceaţă pe Autostrada Soarelui, vizibilitate sub 100 de metri pe alocuri

Ziarul Financiar 14.01.2017

“Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din pricina ceţii, traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se desfăşoară îngreunat, între kilometrii 15 şi 45, vizibilitatea este redusă - pe alocuri - sub 100 de metri”, se arată într-o informare remisă agenţiei MEDIAFAX.

Poliţiştii de la rutieră le recomandă şoferilor care circulă pe A2, sâmbătă dimineaţă, să reducă viteză, să mărească distanţa în mers şi folosească luminile de ceaţă.

“Nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, mai susţin cei de la Centrul Infotrafic.

Sâmbătă dimineaţă, în ţară, nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

În judeţul Olt este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 şi 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrişoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa –Salcia, DJ677 Salcia –Pleşoiu (DN64).

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) - Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei - Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

Restricţii pentru traficul greu există şi în judeţul Vrancea, pe drumurile naţionale secundare DN2M (Andreiaşu de Jos - 7,5 tone) şi DN2N (Chiojnedeni - Vintileasca - 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.

“Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, navigaţia pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin)”, se mai arată în informarea Centrului Infotrafic.