Florin Vasilica, şeful EY TAS România: Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România va creşte şi în 2017

Autor: Roxana Rosu 16.01.2017

Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii (M&A)  a atins în prima jumătate a anului trecut o valoare de 1,1 miliarde de dolari, iar în a doua jumătate aproape s-a dublat, urmând ca tendinţa de creştere să se păstreze şi în 2017, a spus Florin Vasilică, seful Biroului de Asistenţă în tranzacţii din cadrul EY TAS în România.

Anul trecut, EY România a fost consultant pentru unele dintre cele mai importante tranzacţii din regiune, printre care achiziţia portofoliul din Europa de Est al producătorului de bere SABMiller (valoarea totală a tranzacţiei a fost de 7,3 miliarde de euro) şi achiziţia reţelei de magazine Profi (553 milioane de euro).

De asemenea, EY a fost consultant în achiziţia Albalact şi Covalact de către grupul francez Lactalis, în achiziţia Deutek Bucureşti de către grupul american PPG, în cea a spitalului Ponderas de către Regina Maria. Tot în 2016, EY România a asigurat consultanţă familiei Istrate în atragerea Food Union în acţionariatul Alpin 57 Lux.

TAS a fost desemnat „Consultantul Financiar al Anului în Europa Centrală şi de Est“ de către Mergermarket, o firmă independentă de furnizare date şi informaţii legate de fuziuni şi achiziţii. EY TAS este reprezentată în 22 de ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est (CSE), cumulând un număr de 550 de profesionişti.