Cărbunii dau semne de oboseală. CE Oltenia, compania care a încălzit România în viscol, luptă cu iarna alături de un nou şef, un executiv din construcţii

Autor: Roxana Petrescu 16.01.2017

De la finalul anului trecut Complexul Energetic (CE) Oltenia, producătorul de energie care a livrat aproape o treime din necesarul de consum în primul vârf de iarnă, are un nou director general.



Cu o experienţă acumulată mai ales în do­meniul materialelor de construcţii, Sorin Boza are misiunea de a pregăti CE Oltenia pen­tru al doilea val de frig prognozat pentru această săptămână.

„Numirea în funcţie a avut loc la finalul anului trecut. Doar dumnealui poate comu­ni­ca despre situaţia din companie“, explică un director din cadrul CE Oltenia.

Sorin Boza nu a putut fi contactat pentru detalii privind situaţia alimentării cu căr­buni de la CE Oltenia până la închiderea edi­ţiei şi nici alţi directori implicaţi în activi­tatea minieră a companiei.

Până la preluarea funcţiei de director general al CE Oltenia, Sorin Boza a ocupat timp de două luni funcţia de director de ope­ra­ţiuni în cadrul diviziei de aditivi pentru me­talurgie din cadrul grupului francez Imerys. Potrivit datelor disponibile, Imerys este un business de peste 4 miliarde de euro spe­cializat în realizarea unor produse pre­cum ciment, vopsele sau ambalaje. Boza a mai ocupat funcţii de conducere în cadrul unor companii precum Siniat România, producător şi furnizor de sisteme de gips-carton, sau Lafarge, producător de ciment.