Karl Sevelda - CEO, Raiffeisen International: Suntem destul de mulţumiţi de operaţiunile din România şi de decizia Curţii Constituţionale în privinţa legii dării în plată

Autor: Cristian Hostiuc 19.01.2017
Karl Sevelda, directorul executiv (CEO) al Raiffeisen Bank Interna­tio­nal, spune că „suntem destul de mul­ţumiţi de operaţiunile din România, mai ales după decizia Curţii Consti­tuţionale în privinţa legii dării în plată“, dar menţionează că vede şi în România o creştere a naţionalismului, însă nu atât de mult ca în Polonia.

„Suntem destul de mulţumiţi de ope­ra­ţiunile din România, mai ales după decizia Curţii Constituţionale“, a men­ţionat bancherul austriac într-o dis­cu­ţie cu ZF la Viena, la Forumul Euromoney.

Totuşi, el a inclus şi România în­tr-un grup de „două-trei ţări“, unde se vede o creş­tere a naţionalismului şi un mod ciu­dat, inechitabil, de a privi investitorii stră­ini, care acum 20 de ani au făcut pri­mele investiţii în ţările foste comuniste.

Vedeţi o creştere a naţionalismului şi în România? „Da, dar nu atât de mult ca în Polonia. PSD pare mai rezonabil“.

Creşterea naţionalismului în ţările Europei Centrale şi de Est a fost una dintre temele dezbătute de investitori la conferinţa Euromoney.