Una din şapte maşini noi vândute anul trecut a fost achiziţionată prin leasing operaţional

Autor: Cristina Bellu 20.01.2017

Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 8% anul trecut faţă de 2015, de­pă­şind nivelul de 60.000 de unităţi. În pe­ri­oa­da ianuarie-decembrie 2016 au fost înma­triculate de către companiile de lea­sing operaţional aproximativ 14.400 de autovehicule, respectiv 13,3% din to­ta­lul de aproximativ 108.000 de auto­tu­ris­me şi autovehicule comerciale uşoare, potrivit datelor Asociaţiei So­cie­tăţilor de Leasing Operaţional (ASLO).

„În urma unui an caracterizat de creşterea competitivităţii jucătorilor de profil, piaţa de leasing operaţional şi-a continuat dezvoltarea, apropiindu-se, în pofida unui ritm de creştere mai mic decât în anii anteriori,  de un nou prag – cel de 60.000 de autovehicule în administrare”, spune Bogdan Apahi­dean, preşedintele ASLO.

Apahidean menţionează că în 2016 ponderea serviciului complet (full service) din portofoliul firmelor de leasing a crescut cu peste 7%. „Îmi exprim în con­ti­nuare aştep­tarea ca şi com­paniile ro­mâ­neşti, fie ele mari sau IMM-uri, sa înţeleagă mai bine acest produs, pentru a putea beneficia de avantajele sale”.