Afacerile firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă Humangest au scăzut cu 20%: „Am renunţat la unele proiecte neprofitabile“

Autor: Adelina Mihai 23.01.2017

Firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Humangest Group, un jucător aflat în top 10 în această industrie, a încheiat anul trecut cu afaceri în scădere cu aproximativ 20% faţă de anul precedent, potrivit estimărilor preliminare ale oficialilor companiei. Grupul, deţinut de italienii de la SGB Humangest Holding, a avut în 2015 o cifră de afaceri de 35,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă că în 2016 a încheiat afaceri de aproximativ 28 de milioane de lei.

„Eforturile noastre s-au concentrat anul trecut pe creşterea profitabilităţii companiei. Am renunţat la proiecte mai puţin profitabile pentru noi, aspect care ne-a influenţat rezultatele înregistrate pe cifra de afaceri şi numărul mediu de angajaţi. Estimăm, astfel, o scădere de aproximativ 20%“, a explicat Oana Petcu, Sales & Operations Director în cadrul Humangest Group.

În 2015, Humangest a raportat pierderi în cuantum de 0,5 milioane de lei şi un număr mediu de 457 de salariaţi, potrivit datelor din bilanţul depus la Ministerul Finanţelor.