Tranzacţie surpriză: Hipermarketul de jucării Jumbo merge în locul magazinelor Real la Constanţa şi Suceava

Autor: Cristina Roşca 23.01.2017
La finalul săptămânii trecute, grupul german Metro a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le deţinea în Ro­mânia către un grup de profesionişti din retail, repre­zen­tat printre alţii de executivii Dusan Wilms şi Gerardo Monzillo.

Magazinele Real din Constanţa şi Suceava urmează a fi în­chise, iar spaţiile vor fi închiriate către retailerul grec de ju­cării Jumbo, potrivit datelor ZF. Pentru celelalte două ma­ga­zine, cele din Arad şi Oradea, noii acţionari au alte planuri. Ei vor să dezvolte un concept de retail alimentar, potrivit datelor ZF. Informaţia a fost confirmată apoi de noii acţionari.

„Vrem să dezvoltăm un concept independent local de hipermarket, un concept adaptat la clientul din zona de vest a ţării. Analizăm însă şi alte opţiuni de dezvoltare“, spune executivul Gerardo Monzillo, cel care reprezintă compania Terazone, cea care a preluat magazinele Real.

Vânzarea celor patru magazine Real a inclus atât hiper­mar­keturile, cât şi terenurile pe care sunt acestea ridicate. Cele patru magazine Real din Constanţa, Suceava, Oradea şi Arad sunt cele pe care grupul german Metro le mai avea după ce a vândut celelalte 20 de hipermarketuri către fran­cezii de la Auchan.

Cele patru hipermarketuri au avut în 2015 vânzări de circa 50 mil. euro. Pe de altă parte, Jumbo, cu şapte ma­gazine în România, a avut afaceri de 217 milioane de lei în anul 2015, de aproape trei ori mai mari faţă de 2014. Jumbo a intrat pe piaţa românească în 2013, fiind prezent în oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Arad, Ploieşti sau Piteşti.