Grecii de la Eurobank caută un „partener strategic“ pentru vânzarea Bancpost. „Ţinta noastră este să finalizăm întregul proces în termen de un an“

Autor: Roxana Rosu 25.01.2017
Grupul elen Eurobank a angajat HSBC şi banca italiană de investiţii Me­dio­banca pentru a ajuta la identificarea unui „partener strategic“ pentru subsidiara ei din România, Bancpost, potrivit unui surse citate de Reuters.

„Ţinta noastră este să finalizăm întregul proces în termen de un an“, a spus sursa, fără a da detalii legate de tipul tranzacţiei.

Ziarul Financiar a anunţat încă de duminică despre intenţia Eurobank de a vinde operaţiunile Bancpost din Ro­mâ­nia, bancă pe care o controlează de mai bine de 15 ani.

Principalele bănci din Grecia caută soluţii pentru a-şi reduce expunerea pe pieţele externe şi a-şi întări businessul central, pe fondul înţelegerilor cu creditorii internaţionali - FMI şi UE - privind reducerea activelor pe care le deţin în zona balcanică.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde euro, are o reţea de 147 de sucursale în Ro­mânia, una dintre cele mai mari pieţe externe pentru Eurobank în afa­ra Greciei.