Bancpost a încetat emiterea celebrelor carduri American Express. „Grupul American Express a decis să îşi restrângă activitatea în această zonă“

Autor: Claudia Medrega 27.01.2017

Bancpost, prima bancă din România care a lansat în urmă cu aproximativ un deceniu cardurile de credit American Expres (AmEx) în lei, a încetat de la începutul acestui an să emită astfel de carduri, sus­ţinând că American Ex­press a decis „să îşi restrângă activi­tatea în această zonă“ având în vedere schimbările din mediul de afaceri din Europa.

„Ţinând cont de schim­bările din mediul de afaceri din Europa, compania American Ex­press a decis să îşi restrângă ac­tivitatea în această zonă. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2017 Bancpost a încetat emiterea de carduri Ame­rican Express. Cardurile Ame­rican Express existente funcţio­nează în continuare în para­metri normali“, au transmis repre­zentanţii Bancpost la solicitarea ZF.

Bancpost, subsidiara locală a grupului elen Eurobank, a fost prima şi singura bancă locală care a emis carduri de credit sub sigla American Express începând cu anul 2005, ceilalţi jucători având colaborări doar cu Visa şi MasterCard, două orga­nizaţii de plată care au avut o prezenţă foarte puternică în Europa. Bancpost a emis în exclusivitate pe piaţa din România de-a lungul timpului trei tipuri de carduri de credit sub sigla American Express: American Express Gold, American Express Green şi, prin ERB Retail Services, EuroLine American Express.