Gabriel Goia, BT Asset Management: Aşteptăm ca evaluările încă atractive ale companiilor listate la bursă să atragă noi bani

Autor: Liviu Popescu 27.01.2017

Gabriel Goia, directorul general adjunct al BT Asset Management, a treia societate de ad­ministrate a investiţiilor din Ro­mania după active, consi­deră că anul 2017 va fi unul cu multe provocări, dar se aş­teaptă ca evaluările încă atractive ale companiilor listate la BVB să atragă bani.

"Anul 2017 a început printr-o creştere bună şi sperăm să fie un an care să fie măcar la fel de bun ca 2016. Credem că este un an cu multe pro­vocări (încetinirea ritmului de creştere a con­sumului, re­venirea pe trend ascendent a in­fla­ţiei), dar aştep­tăm ca evaluările încă atractive ale com­paniilor listate la BVB sa atragă bani", a spus Goia pentru ZF.

BT Asset Management, divizia specializată în administrarea de investiţii membră a gru­pu­lui Banca Transilvania, are circa 40.000 de clien­ţi şi active de 3 mld. lei. Spre comparaţie, Erste Asset Management, primul jucător din sis­tem, are active de 7,8 mld. lei, iar Raiffeisen, ocu­panta locului doi, active de 6,7 mld. lei, po­trivit datelor pentru decembrie 2016 ale Aso­cia­ţiei Administratorilor de Fonduri.