Comuna de lângă Bucureşti unde numărul de locuitori s-a dublat. „În trei ani nu vor mai fi terenuri disponibile pentru a construi ceva“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.01.2017

Chiajna, „vecinul“ Capitalei din zona de vest, şi-a dublat în şase ani populaţia, la peste 17.000 de locuitori, iar dezvoltatorii spun că în modul în care se ridică blocuri şi case în această zonă, în 2020 nu va mai fi nicio parcelă de teren disponibilă.

„Sunt foarte multe locuinţe aflate acum în construcţie şi rezervate deja. Cred că în următorii trei ani, până în 2020, acest ritm de construcţie se va opri, pentru că nu mai există terenuri disponibile“, a spus Florin Iancu, unul dintre dezvoltatorii care deţin proiecte în Chiajna. El este administratorul a 300 de apartamente construite din 2014 până acum în ansamblul Rezidenţial Orhideelor, vândut complet.

Datele oficiale arată că anul trecut comuna Chiajna număra peste 17.000 de locuitori, însă numărul este şi mai mare în realitate, având în vedere că o parte dintre cei care se mută nu şi-au schimbat încă adresa de domiciliu.

Dezvoltarea pe care a cunoscut-o Chiajna este similară şi pentru alte localităţi mici din jurul Capitalei, care au devenit poli de atracţie pentru dezvoltatorii imobiliari, convinşi că preţul mai mic le asigură cumpărători.