Weco Travel: Companiile cheltuiesc între 100.000 de euro şi un milion de euro pentru deplasări

Autor: Mirabela Tiron 30.01.2017

Florin Ţâncu, directorul ge­ne­ral al agenţiei de turism Weco Travel, una din cele mai mari de pe piaţa lo­cală, spu­ne că anul trecut compania a fina­li­zat cu afaceri de 60 mil. lei, mai mari cu 17%, iar pentru acest an estimează o creştere a afacerilor tot cu două cifre.

„Pentru 2017 ne-am propus să creş­tem cu 10%, până la 66 de milioane de lei. Din păcate nu vedem o creştere organică a cererii, doar că ne-am propus să fim la fel de dinamici şi anul acesta. În mare pare compa­niile şi-au restrâns şi mai mult bugetele de travel comparativ cu anii anteriori, fapt ce duce la o concurenţă şi mai mare pe zona de business travel“, a declarat pentru ZF Florin Ţâncu.

Weco Travel avea anul trecut aproa­pe 500 de clienţi companii, dintre care jumătate sunt firme loca­le, în special multinaţionale din toate domeniile de activitate.

„Sunt companii care cheltuiesc până în 100.000 euro (pentru business travel-n.red.), sunt companii care cheltuiesc până în 500.000 de euro, iar unele până în un milion de euro şi chiar peste“.