Ce puteţi citi în numărul din această săptămană al revistei Business Magazin

Autor: Ioana Mihai-Andrei 31.01.2017

♦ "Cel mai popular business", materialul de pe coperta Business Magazin din această săptămană, prezintă o amplă analiză referitoare la formidabilele marje de profit care-i aduc cafenelei titlul de cea mai profitabilă investiţie din domeniul HoReCa, pentru a doua oară în istoria locală a capitalismului. Piaţa cafelei în Romania este esti­mată la circa 435 mili­oane euro în 2016, o valoare în creştere faţă de anii anteriori, deter­mina­tă de o putere de cum­pă­rare mai mare a po­pu­laţiei, de elimi­narea acci­zei în 2016 şi de dezvol­tarea lan­ţurilor de cafenele în ultimii ani. Întrucat con­sumul de cafea este cu 60% mai mic decat media UE, pers­pec­tivele sunt opti­miste. Cum s-a schim­bat piaţa într-un deceniu şi cine sunt noii artizani ai cafelelor consumate de romani?

♦ Ioan Coca şi Marius Hanganu au înfiinţat acum mai bine de 11 ani Tremend, o companie specializată în consultanţă şi soluţii software. Anul trecut, firma a intrat în topul Deloitte Fast 50 graţie unei creşteri de aproape 400% a cifrei de afaceri în ultimii patru ani. Pentru 2017, pla­nurile celor doi ma­nageri includ inves­tiţii atat în oameni, cat şi în noi tehnologii, arată un material din această săptămană din Business Magazin.

♦ Operaţiuni moder­ne de tip buy back (răscumpărări antici­pate), bond exchange (pre­schimbare de titluri) sau derivate pentru hedging sunt cateva dintre obiectivele Trezo­reriei Statului. Tergi­ver­sate ani la rand, planurile ar putea prinde contur în viitorul apropiat, după planul platformei electro­nice de tranzac­ţionare a titlurilor pe piaţa secundară sau lansarea titlurilor de stat pentru populaţie, titluri care au prins la popor anul trecut, arată un articol din revista Business Magazin.