Hotelul Cişmigiu din Bucureşti a avut 74% din camere ocupate, iar afacerile s-au ridicat la 1,7 milioane euro. „Pentru acest an am bugetat o cifră de afaceri mai mare cu 5%, vom creşte tariful mediu.“

Autor: Mirabela Tiron 02.02.2017
Hotelul Cişmigiu din Bucureşti, una dintre clădirile monument ale oraşului, a funcţionat cu 74% din camere ocupate în medie anul trecut şi a finalizat cu afaceri de 1,7 milioane de euro, potrivit oficialilor hotelului.
 
„Pentru acest an am bugetat o cifră de afaceri mai mare cu 5%, vom creşte tariful mediu şi cred că vom avea şi o creştere a gradului mediu de ocupare. Aproape 80% din cei care se cazează la noi sunt oameni de afaceri, restul fiind turişti individuali“, a declarat pentru ZF Georgeta Grecu, directorul general al hotelului de patru stele.
 
Hotelul are o capacitate de cazare de 60 de apartamente, cu suprafeţe între 38 şi 50 de metri pătraţi, dar şi şapte săli de conferinţe, cu o capacitate între 10 şi 80 de locuri, deschise în 2014. Tariful unei nopţi de cazare într-un apartament, cu mic dejun inclus, se ridică la 405 lei, cu rezervare făcută ieri pe site-ul de rezervări booking.com, pentru perioada 6-7 februarie. Preţul diferă însă în funcţie de momentul efectuării rezervării şi de perioada de cazare.