Grupul Agricola Bacău a ajuns la afaceri de 677 milioane de lei anul trecut

Autor: Mădălina Dediu Panaete 02.02.2017

Agricola International Bacău, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pui, a avut anul trecut o creştere a cifrei de afaceri de circa 6% faţă de anul precedent, până la 386,7 milioane de lei. În volum, vânzările de carne de pui ale Agricola au ajuns anul trecut la peste 41.000 de tone, în creştere cu 7% faţă de anul precedent. Ritmul de creştere al cifrei de afaceri mai mic comparativ cu cel al volumelor se explică prin scăderea uşoară a preţului mediu în anul ce s-a încheiat.

„Performanţa economică a companiei a fost, în anul 2016, rezultatul unei execuţii bune în operaţional, iar revenirea preţurilor principalelor resurse la niveluri rezonabile a ajutat la rândul său. Toate acestea, în condiţiile unei diminuări a preţului mediu cu câteva procente pe piaţa internă a cărnii de pasăre, care urmează trendul european. Vânzările Agricola de carne de pui au crescut faţă de anul precedent. De altfel, noi încă din perioada crizei am avut afaceri mai mari în fiecare an, odată cu lansarea strategiei de diferenţiere şi creştere. Am investit în echipă şi asta s-a văzut şi în vânzări. Avem un brand puternic şi campanii de promovare inspirate, care ne-au ajutat să creştem”, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola.

Grupul de firme Agricola a înregistrat în 2016 o cifră totală de afaceri de 677 mil. lei, cu 3% mai mare decât cea înregistrată anul precedent (657,3 mil. lei).