Who’s who in business. Cine conduce KFC în România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de restaurante

Autor: Cristina Roşca 03.02.2017

ZF a lansat o rubrică de prezentare a managerilor de top şi antreprenorilor care conduc cele mai importante companii din România, pe baza informaţiilor prezentate în anuarul ZF „Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“.

Astăzi, Mark Hilton, CEO al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut, PHD, Paul.

Mark Hilton conduce din 2011 businessul unuia dintre cele mai importante grupuri de pe piaţa locală a restaurantelor ce cuprinde brandurile internaţionale KFC, Pizza Hut, Paul, Hard Rock Cafe şi Cinnabon.

Britanicul a ocupat anterior funcţia de vice-preşedinte al lanţului de restaurante Sbarro care numără 300-400 de unităţi în 44 de ţări. Înainte a lucrat timp de 17 ani pentru brandurile Yum! la nivel internaţional, respectiv pentru KFC, Pizza Hut şi Taco Bell.

Ultima poziţie deţinută în cadrul Yum! a fost de director operaţional (COO) pentru divizia de francize a brandurilor Yum!, care numără un total de peste 1.200 de restaurante. Cumulat, businessurile conduse de Mark Hilton se apropie de jumătate de miliard de lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice.