Gigantul austriac ALPLA a preluat producătorul de preforme Star East Pet din Braşov, cu afaceri de 129 milioane de lei

Autor: Mirabela Tiron 03.02.2017

ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global, a cumpărat compania Star East Pet, cu sediul în Braşov, specializată în producţia de preforme din PET pentru băuturi, alimente şi produse nealimentareValoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. În 2015, Star East Pet raporta o cifră de afaceri de 129 milioane de lei şi un profit net de 3,4 milioane de lei, la 69 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

 Prin această achiziţie ALPLA îşi va mări capacităţile de producţie din Europa de Est. În plus, portofoliul de produse şi baza de clienţi vin în completarea tranzacţiei. „Obţinem accesul la o reţea de distribuţie puternică. Star East Pet este un partener strategic bun pentru atingerea obiectivelor din România şi chiar mai departe”, spune Günther Lehner, CEO al ALPLA.

 Firma Star East Pet a fost înfiinţată în 1997 de Dan Moldovan şi a devenit unul dintre cei mai mari jucători în domeniul producţiei de preforme din PET. 

ALPLA este prezentă cu 160 de fabrici în 43 de ţări şi are sediul în Austria. Produce recipiente şi capace pentru segmentele de piaţă Personal Care şi Home Care. este prezent şi în România prin firma ALPLA Plastic din Bucureşti, cu afaceri de 26 mil. lei în 2015.

 Pe piaţa de preforme PET mai activează firma Pet Star Holding dar şi Amraz România.