Continuă în forţă consolidarea. MedLife preia Anima şi îşi asigură acces la o reţea de medici de familie în contract cu CNAS

Autor: Mirabela Tiron 07.02.2017

Această achiziţie vine la doar două săptămâni de la preluarea a 80% din acţiunile operatorului de servicii medicale Almina Trading (clinicile Promed), cu centre în Dâmboviţa şi Ilfov.

Reţeaua privată MedLife, liderul pieţei de servicii medicale pri­vate, a bifat a doua tran­zacţie de la început de an, preluarea cli­nicilor Anima, prima reţea de medicină privată cu un lanţ  propriu de me­dicină de familie, cu 30 de cabinete de fa­milie, şase policlinici şi un laborator, ce au ge­nerat anul trecut afaceri de 5,2 milioane de euro.

„După finalizarea achiziţiei condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, vom studia împreună oportunitatea replicării mo­delului de business al Anima la nivel na­ţional, con­centrat pe segmentul de populaţie căreia i se adresează şi în prezent. (...) Clienţii vor avea oportunitatea să aleagă în viitor dintr-o pa­letă mai largă de preţuri şi  servicii“, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife, în comunicatul  de presă postat pe Bursă. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Anima, care a intrat pe piaţă în 2010, s-a dezvoltat prin achiziţia de praxisuri (cabinete- n.red.) de la medicii care s-au  retras din activitate.

Ţinta Anima era ca până în  2018 să  îşi tripleze numărul de cabinete medicale de familie deţinute în Bucureşti şi să ajungă la peste 80 de unităţi.