Dallbogg, cel mai nou asigurător vehiculat pe nişa RCA, tinteşte o cotă de piaţă de cel mult 2% în primul an

Autor: Anelis Baciu 07.02.2017
Vânzarea efectivă de poliţe de asigurare începe în iunie.
 
Dallbogg, asigurătorul din Bulgaria care se pregăteşte să intre pe piaţa locală a asigurărilor auto obligatorii (RCA), nu intenţionează să fie un jucător agresiv, de aceea  şi-a stabilit obiectiv o cotă de piaţă de maximum 2% pentru primul an de operare, a de­clarat pentru ZF Viorel Vasile, preşe­din­tele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR), entitate prin ai cărei membri compania bulgărească îşi va vinde produsele.
 
„Dallbogg este în top cinci asigurători RCA din Bulgaria, în România nu şi-a pro­pus să fie agresiv în subscriere, vrea o cotă de cel mult 2% în primul an. Din informaţiile noas­tre, în martie va avea toate avizele de la ASF (Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­­ciară -
 
n. red.). Cel mai probabil va începe vân­zarea efectivă în iunie, dat fiind că imple­men­ta­rea sistemelor informatice durează 45-60 de zile de primirea tuturor avizelor“, a ex­pli­cat Viorel Vasile. În plus, Dallbogg nu vrea să intre piaţă decât după eliminarea tarifelor plafonate.