Who’s who in business. Cine este Igor Tikhonov, managerul care conduce Ursus Breweries, liderul pieţei de bere

Autor: Mădălina Dediu Panaete 07.02.2017

Ziarul Financiar a lansat o rubrică de prezentare a managerilor de top şi antreprenorilor care conduc cele mai importante companii din România, pe baza informaţiilor prezentate în anuarul ZF „Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“. Astăzi, Igor Tikhonov, preşedintele Ursus Breweries, cel mai mare jucător de pe piaţa berii după cifra de afaceri.



Igor Tikhonov, 45 de ani, a preluat conducerea producătorului de bere la începutul anului 2014, începându-şi mandatul într-o perioadă dificilă pentru industria berii, în care consumul a scăzut. A condus compania către o cifră de afaceri record de 1,58 miliarde de lei în anul 2015 şi a readus-o în acel an pe profit, după un an 2014 fără câştiguri.

Igor Tikhonov a început să lucreze pentru SABMiller în anul 2001, fiind numit în poziţia de  director de vânzări pentru Federaţia Rusă. Ulterior, a fost promovat ca director de dezvoltare strategică pentru Rusia, unde a coordonat un amplu proces de planificare strategică, destinat să consolideze poziţia companiei în Rusia şi ţări din CSI.  Timp de un an a fost director general CSI, iar în 2008 a fost numit director general pentru filiala din Ucraina, conform datelor furnizate anterior de companie.

În luna martie 2012, după crearea alianţei SABMiller-Efes, Tikhonov a preluat poziţia de director general în Slovacia.

La finalul anului trecut, grupul japonez Asahi a anunţat că va prelua activele SABMiller din Europa Centrală şi de Est, inclusiv cele din România. Ursus Breweries are trei fabrici şi branduri precum Ursus, Timişoreana, Ciucaş şi Redd’s.