Globalworth ar fi intrat în cursa pentru achiziţia Africa-Israel, proprietarul mallului AFI Cotroceni

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.02.2017
Fondul de investiţii Globalworth, condus de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, ar fi unul dintre cei patru investitori care au intrat în a doua etapă în vederea achiziţionării companiei de real-estate Africa-Israel, care deţine în România mallurile AFI şi birourile AFI Park.
 
Alături de Globalworth s-ar mai afla în cursa pentru Africa-Israel concernul israelian Brosh Funds Management şi fondurile străine de real-estate Patron Capital şi Lone Star, scrie publicaţia israeliană de business Globes.
 
„Reprezentanţii (Africa-Israel – n. red.) pot selecta ofertele pe care le vor dintre cele pre­zentate în prima etapă a licitaţiei în vederea achi­ziţiei Africa-Israel (sau a filialelor sale). Casa de in­vestiţii Epstein Capital este cea care e res­pon­sa­bilă de acest proces. Ofertanţii selectaţi vor avea dreptul să ceară mai multe informaţii şi să efec­tueze due diligence (verificări în ceea ce pri­veşte condiţiile tranzacţiei – n. red.) pentru Africa-Israel. După patru săp­tămâni, vor depune oferte pentru achiziţia com­paniei (sau a filialelor sale) în cadrul unei întâlniri generale cu deţină­torii de obligaţiuni“, scrie Globes.
 
Contactată de ZF, Globalworth, companie lis­ta­tă la bursa de valori din Londra, a transmis că re­pre­zentanţii companiei nu comentează acest su­biect. La rândul lor, reprezentanţii AFI au spus că „nu avem un statement oficial din partea AFI Europe“. Globalworth are în România un portofoliu de un miliard de euro, axat pe birouri.