Who’s who in business. Cine este managerul care conduce Kandia Dulce, cel mai mare producător de ciocolată

Autor: Mădălina Dediu Panaete 09.02.2017
Ziarul Fiannciar a lansat o rubrică de prezentare a managerilor de top şi a antreprenorilor care conduc cele mai importante companii din România, pe baza informaţiilor prezentate în anuarul ZF „Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“.
 
Astăzi, Roman Melesh, director general al Kandia Dulce, cel mai mare producător de ciocolată de pe plan local.
 
Roman Melesh a preluat această funcţie în anul 2015, înlocuindu-l pe Mihai Georgescu. Roman Melesh a lucrat circa 20 de ani la Kraft Foods/Mondelez International. Printre poziţiile pe care Melesh le-a ocupat recent se numără cea de vicepreşedinte al Diviziei Coffee and Cocoa Beverages în Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.
 
Înainte de a deţine această funcţie, Melesh a ocupat în cadrul Kraft Foods/Mondelez poziţii de conducere la mai multe divizii, printre care cafea, băuturi răcoritoare, snackuri sărate, bomboane şi ciocolată.
 
Kandia Dulce este cel mai mare producător local de ciocolată, portofoliul actual de produse cuprinzând brandurile Rom, Măgura, Kandia, Primola, Laura, Sugus şi Silvana. Având deja o poziţie de lider în rândul producătorilor locali de ciocolată, biscuiţi şi produse zaharoase, compania este concentrată pe piaţa din România, dar şi pe unele pieţe externe unde sunt comunităţi importante de români.
 
Kandia Dulce a terminat anul 2015 (ultimele date disponibile) cu o cifră de afaceri de aproape 170 milioane de lei (38 mil. euro), în scădere cu circa 8% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de pe mfinante.ro. Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă pierderile nete ale companiei s-au redus la jumătate şi au ajuns la 2,1 milioane de lei. Mădălina Panaete