Grupul Luca, un business 100% românesc care produce preparate din carne în sistem integrat, a ajuns la 17 mil. euro în 2016

Autor: Roana Rotaru 10.02.2017

Grupul de firme Luca din Braşov cu activităţi în cultura vegetală, creşterea bovinelor, abatorizarea şi procesarea cărnii, deţinut de antreprenorii români Daniel Luca şi Delia Comaniciu, a ajuns la afaceri de 17 milioane de euro în 2016, potrivit reprezentanţilor Luca, care speră la o creştere a vânzărilor totale, la nivel de grup, cu 15% în 2017.

„Toate liniile de business active la acest moment sunt peste pragul de rentabilitate, cele mai importante volume sunt date de sectorul de procesare a cărnii, care în acest moment reprezintă 60% din total afacere. Pentru 2017 estimările noastre previzi­o­nează un avans de circa 15% al CA la ni­velul grupului, raportat la 2016“, a declarat pentru ZF Alexandru Manea, directorul economic al grupului Luca.