Austriecii de la Vienna Insurance Group au undă verde de la ASF pentru preluarea AXA după şase luni de la anunţarea tranzacţiei

Autor: Anelis Baciu 10.02.2017
Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a primit undă verde pentru preluarea subsidiarei locale a companiei franceze AXA, tranzacţia fiind aprobată ieri de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Aprobarea a venit la circa şase luni de la anunţarea tranzacţiei, iar preluarea AXA de către VIG s-a realizat prin intermediul BCR Asigurări de Viaţă. După aprobarea tranzac­ţi­ei de către ASF, francezii pot răsufla uşuraţi, în condiţiile în care de aproape trei ani încearcă să realizeze o vânzare, iar primele două ten­ta­tive de transfer, către Astra Asigurări, res­pectiv Certinvest, au fost eşuate, în condiţiile în care nu au primit avizul ASF.
 
AXA România aproape că nu a contat în piaţa de asigurări de viaţă, deşi francezii veni­se­ră cu planuri mari, intenţionând să ajungă pe locul trei în piaţă după cinci ani.
 
Pierderile mari care au ajuns la 235 mil. lei în perioada 2010-2016 şi perspectivele sumbre privind intrarea pe profit i-au determinat să facă un mare pas în spate.