Grupul Webhelp va angaja 450 de oameni în centre de servicii la Iaşi şi Oradea

Autor: Dana Ciriperu 10.02.2017

Webhelp România, filiala locală a furnizorului francez de servicii de tip call-center, a primit în luna decembrie aprobarea pentru un ajutor de stat de 17 milioane de lei care susţine crearea a 457 de locuri de muncă în două centre de servicii în Iaşi şi Bihor, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

Compania franceză a trecut de 1.800 de angajaţi în centrele din România şi mai pune astfel pe harta expansiunii două noi oraşe.

Compania Webhelp România SRL a înregistrat în 2015, ultimul an pentru care există date publice disponibile, o cifră de afaceri de 101 mil. lei, în creştere cu 23% faţă de anul anterior, a avut un profit net de 4,6 mil. lei şi un număr mediu de 1.629 de salariaţi, potrivit datelor de la mfinante.ro.

Filiala locală a companiei franceze este una dintre cele 170 de companii care au depus în ultimii doi ani solicitări pentru ajutoare de stat în baza schemei 332/2014, proiect ce sprijină investiţiile care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă. Doar 37 dintre aceste solicitări au primit acorduri de finanţare.