Klaus Iohannis a semnat numirea ca ministru interimar pentru Mediul de Afaceri a lui Alexandru Petrescu

Autor: Dana Stanila 10.02.2017

Administraţia Prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Totodată, a semnat decretul pentru desemnarea lui Alexandru Petrescu, ministrul Economiei ca ministru Interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Florin Jianu a demisionat în data de 2 februarie din guvernul Grindeanu, imediat după începerea protestelor de amploare din faţa Guvernului, legate de modificarea Codurilor Penale prin OUG 13.

" Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa imi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!! Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice alta natură a incita, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, ma pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat. (...) Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să ma uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!".", a scris Jianu la acea vreme pe pagina sa de Facebook..