Cum a ajuns un analist de pe piaţa de capital să se ocupe la Viena de "vânzarea competenţelor medicale" ale unuia dintre cele mai vechi spitale vieneze, unde 20% dintre pacienţi sunt români

Autor: Georgiana Călin 12.02.2017

Sute de români au ales să plece ca expatriaţi, în diverse ţări de-a lungul şi de-a latul globului, cei mai mulţi alegând poziţii în cadrul multinaţionalelor în care îşi clădiseră cariere solide. Ema Diea a acceptat o poziţie de management în cadrul spitalului austriac Wiener Privatklinik, după ce parcursul său profesional a trecut prin banking şi o afacere de clinici private din România.

„Unul dintre obiectivele mele constante este să mă asigur că echipa mea creşte profesional într-o atmosferă în care membrii ei se simt în siguranţă şi încurajaţi să îşi exprime ideile şi să propună proiecte noi”, spune Ema Diea, head of corporate communication and business development la Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai populare spitale austriece. Departamentul pe care îl conduce are rolul de a promova activitatea şi competenţele medicale ale spitalului Wiener Privatklinik şi ale experţilor săi în rândul medicilor şi publicului austriac şi internaţional. 40% dintre pacienţii spitalului vienez sunt străini, iar 20% dintre aceştia sunt români; anul trecut, numărul românilor care au fost pacienţi ai WPK a fost cu 40% mai mare decât în 2015.

„Pentru ca un spital privat să aibă o reputaţie de spital de top el trebuie să fie capabil să atragă experţi de elită în echipele sale, iar acest lucru se întâmplă atunci când aceştia consideră că spitalul le asigură toată infrastructura umană, organizatorică şi tehnică pentru a-şi profesa meseria la un nivel înalt”, declară ea. 

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro