Romcab Târgu-Mureş a ajuns cea mai mare insolvenţă de pe Bursă

Autor: Liviu Popescu 13.02.2017

Compania are afaceri de peste un miliard de lei.



Producătorul de cabluri cu fi­bră optică Romcab Târgu-Mureş, lis­­tat pe bursa Bucureşti cu sim­bolul MCAB, care intenţiona să vân­­dă obli­gaţiuni de 200 mil. euro pe pie­ţele externe, şi-a cerut sin­­gu­ră insolvenţa, potrivit do­sarului de­pus vineri, 10 fe­brua­rie, la Tri­bu­na­lul Mureş.

Romcab, cu o capita­li­zare bur­sie­ră de 40 de mi­lioa­ne de lei, in­vocă ar­ti­colul 66 din Legea numărul 85/2014, care face referire la sta­bi­li­rea unui ad­mi­nis­tra­tor judiciar pen­tru su­pra­ve­gherea activităţii. În do­sar Romcab are cali­tatea de debitor.

„În urma epuizării celorlalte alter­na­­tive de surmontare a perioa­dei di­fi­ci­le în care ne aflăm, aşa cum le-am pre­­zentat în comunicatul din 22 ianua­rie 2017, vă informăm asu­pra in­ten­­ţiei noastre de a iniţia pro­­ce­­du­ra de reor­ga­nizare ju­­di­­ciară, ca so­lu­ţie iden­ti­­fi­ca­­tă pentru re­dre­­sarea fi­­­nan­­­­cia­ră efi­cien­­tă şi efec­­­tivă a Rom­cab“, se ara­­tă într-un do­cu­­ment pu­­bli­cat pe site-ul Rom­cab, sem­nat de Zoltan Pros­szer, princi­pa­lul ac­ţio­­nar şi condu­că­to­rul companiei. De la începutul anului, acţiunile MCAB au scăzut cu 50%, cel mai abrupt declin al unei companii listate pe segmentul principal.