Fuziunea dintre Nepi şi Rockcastle va fi implementată până la sfârşitul lunii iulie

Autor: Cristina Bellu 13.02.2017

Fuziunea dintre grupul de investiţii imobiliare NEPI (simbol bursier NEP), care în România are proiecte precum Mega Mall sau Promenada Mall şi Rockcastle, societate cu expunere predilectă pe piaţa poloneză, va fi implementată până la sfârşitul lunii iulie, potrivit unui anunţ comun al celor două companii, apărut luni pe pagina Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În luna decembrie a anului trecut, grupul de investiţii imo­biliare NEPI (simbol bursier NEP) şi Rockcastle au agreat fuziunea activităţilor celor două companii într-o noua entitate, NewCo, inregistrata in Isle of Man, unde este înregistrată şi NEPI.

NewCo va fi cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală şi de Est, cu active de circa 5 miliarde de euro, şi una dintre cele mai mari societăţi imobiliare de retail din Europa.

Raportul de schimb în contextul fuziunii este de 4,5 acţiuni Rockcastle pentru o acţiune NEPI.

"Circularele care vor oferi informatii suplimentare cu privire la tranzactii, o prezentare a NewCo si notificarea privind convocarea adunarii generale a actionarilor vor fi distribuite actionarilor NEPI si Rockcastle inainte de 30 aprilie 2017. Adunarea generală a acţionarilor va avea loc în luna mai, iar tranzacţiile şi listarea NewCo pe Bursa de Valori din Johannesburg (JSE) se vor implementa până la sfârşitul lunii iulie", precizează comunicatul celor două companii.

După listarea pe JSE, NewCo intenţionează listarea pe Euronext Amsterdam, cât mai curând posibil.