Deputatul USR, Cristian Ghinea: Tăriceanu vrea ca Parlamentul să adopte o declaraţie de reafirmare a supremaţiei politice

Autor: Liviu Dadacus 13.02.2017

Deputatul USR, Cristian Ghinea, a postat, luni, pe contul său de socializare, o declaraţie a Parlamentului, în facsimul, despre care susţine că a fost discutată în şedinţa Birourilor Permanente reunite, la propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dar care a fost amânată.

"Cu un minut înainte de şedinţa Birourilor Permanente Reunite primim în faţă această hîrtie. Dl. Tăriceanu susţine că Parlamentul să o voteze azi. PNL cere amânare. Eu cer la fel şi spun că e hazliu că Parlamentul se plînge că e subminat de Preşedinte şi de CSM când povestea a plecat de la OUG adoptat de guvern. Deci dacă ne subminează cineva Guvernul e acela. Tăriceanu se enervează. Dragnea vrea amânare. Tăriceanu se enervează iar. Probleme în căsnicie sau mimare? Dragnea supune la vot ordinea de zi iniţială dar îi promite lui Tăriceanu că intră dată viitoare", a scris Ghinea pe contul său de Facebook.

În textul Declaraţiei, care ar fi trebuit supuse votului plenului comun, se arată că: "Parlamentul consideră că recenta decizie a CCR (din 8 februarie 2017, în care sesizările preşedintelui şi ale CSM pe OUG 13 au fost declarate neîntemeiate, n.r.) trebuie să pună capăt o dată pentru totdeauna acţiunilor concertate de subminare a rolului şi prestigiului Parlamentului, care instituţie centrală a democraţiei şi organ reprezentativ suprem al naţiunii noastre".

"Prin această Declaraţie, Parlamentul îşi reafirmă supremaţia politică faţă de toate celelalte instituţii publice şi se arată decis să-şi exercite cele trei funcţii fundamentale ce îi revin prin Constituţie: funcţia reprezentativă, funcţia legislativă, precum şi funcţia de alegere şi control a Executivului", se mai arată în textul citat.