Pe urmele insolvenţei Romcab, companie cu afaceri de 1 mld. lei. Circa 550.000 de acţiuni Romcab scoase ieri la vanzare, dar niciun cumpărător. Datorii de 210 de milioane de euro. Emoţii pentru creditori

Autori: Dan Grigore Ivan , Liviu Popescu , Cristian Hostiuc 14.02.2017

♦ Teraplast: Va trebui să facem un provizion de 200.000 de euro pe creanţele Romcab ♦ Prodplast: Reducem relaţiile contractuale care au generat cel puţin 10% din venituri în exerciţiul anterior ♦ Tabloul creditorilor încă nu a fost prezentat, dar Eximbank are o expunere importantă.



Până ieri la ora 18:00, pe site-ul Bursei de Valori Bu­cureşti la emitentul Romcab Targu-Mureş (MCAB) erau 550.000 de acţiuni scoase la vanzare la preţul de 3,58 lei, dar care nu-şi găseau niciun cum­părător în condiţiile în care compania cu aproape 1 mld. lei afaceri la nouă luni din 2016 a anunţat că îşi de­pune insolvenţa.

Tabloul creditorilor încă nu a fost prezentat, dar po­trivit unor surse din piaţă banca de stat EximBank are o expunere importantă, dar care este asigurată prin garanţii de stat. De asemenea EximAsig, socie­tatea de asigurări a EximBank, are expunere pe ope­ra­ţiunile de factoring, dar o parte a fost reasi­gu­ra­tă.

Ieri, Teraplast Bistriţa cat şi Prodplast Bucureşti au informat bursa cu privire la modul în care le sunt influenţate afacerile de intrarea in insolvenţă a Romcab Targu-Mureş. Acţiunile Romcab scădeau cu pană la 15% ieri, limita maximă de scădere a preţului pentru un emitent listat pe segmentul principal de tranzacţionare. În doar un sfert de oră de la deschiderea bursei, rulajul a însumat 20.000 de lei, fiind tranzacţionate circa 5.500 de acţiuni