Insolvenţa Romcab Targu-Mureş: Banca Transilvania are o expunere de 43 milioane de lei, iar EximBank nu comentează valoarea expunerii

Autor: Liviu Popescu 15.02.2017

Banca Transilvania (TLV) are în prezent expunere directă de 43 milioane de lei pe Romcab Targu-Mureş, companie listată a cărei cerere de in­trare în insolvenţă se judecă pe 20 februarie, valoarea la care se adaugă unele facilităţi de factoring. Spre com­paraţie, în august 2015, banca de la Cluj figura cu credite acordate Romcab de 8,6 mil. euro, 4,5 mil. do­lari şi 11 mil. lei, potrivit datelor din prospectul Romcab. Cumulat în lei la cursul din vara anului 2015, creditele acordate de Banca Transil­vania com­paniei cumulau circa 65 mil. lei.

"Expunerea este bine colateralizată, inclusiv prin scri­sori de garanţie bancară. În acelaşi timp, BT crede în continuare în expertiza şi în capacitatea de revenire a Romcab", au transmis reprezentanţii băncii la solicitarea ZF.

EximBank, instituţie de credit aflată în por­to­foliul statului, figura în august 2015 cu o expunere de circa 119 mil. lei pe Romcab, prin credit de investiţii şi linie de credit.