Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, după bilanţul DIICOT: Statul trebuie să îşi recupereze fiecare leuţ care este furat

Ziarul Financiar 16.02.2017

Cred că o eficientizare din punctul de vedere al recuperării prejudiciilor este un lucru absolut normal, pentru că până la urmă, statul trebuie să-şi recupereze fiecare leuţ care este furat. Recuperarea prejudiciilor este importantă şi nu este de actualitate numai acum, dar a fost menţionată inclusiv în rapoartele MCV şi este o temă de preocupare inclusiv la nivelul nostru, a declarat Birchall.

Ministrul a precizat că principala preocupare din această perioadă este "asigurarea bunei funcţionări administrative a ministerului Justiţiei".

"Eu îmi doresc, în această perioadă, să pot să fac treabă bună şi să asigur buna funcţionare administrativă a activităţii ministerului. Ieri am semnat foarte multe documente necesare pentru activitatea Guvernului, şedinţei de Guvern care a avut loc astăzi la ora 11.00, pentru că nu se poate bloca activitatea altor minsitere sau activitatea Guvernului în funcţionare. Foarte multe acte normative sunt spre avizare şi la ministerul Justiţiei şi asta e preocuparea mea. Treaba mea este să asigur administrarea unei bune funcţionări a ministerului. Şi dacă fac lucrul ăsta cu bună credinţă şi cu profesionalism,eu sunt mulţumită. Aşa cum am spus de foarte multe ori şi reiau şi astăzi, a avea o justiţie funcţională în România este o prioritate pentru orice guvernare şi este o prioritate pentru guvernarea noastră. A avea o funcţionare din punct de vedere al independenţei şi al profesionalismului în domeniul justiţiei, dar şi apărarea drepturilor fundamentale ale omului. Cetăţenaul român trebuie pus în mijlocul acestor preocupări. O justiţie independentă şi profesionistă şi apărea drepturilor fundamentale ale omului sunt două lucruri care merg mână-n mână", a declarat Birchall.