Rectorul Universităţii Româno-Americană: Practica şi programele de internship sunt soluţiile pentru a stopa deficitul de personal

Autor: Mihaela Pascari 21.02.2017

Stagiile de practică şi programele de internship sunt principalele soluţii pentru a reduce deficitul de personal din România, a spus Ovidiu Folcuţ, rectorul Universităţii Româno-Americană.

Trei sferturi dintre angajatorii din România nu găsesc personal specializat pentru poziţiile deschise, faţă de 40% la nivel global, arată un studiu realizat de furnizorul de soluţii privind forţa de muncă Manpower.

“Programele de practică şi cele de internship joacă un rol important în această etapă. Le oferă studenţilor prilejul pentru a vede şi a experimenta obligaţiile ce le revin în cazul unor posibile viitoare joburi, dar nu numai. ÎI ajută să ia contact cu un mediu de lucru profesionist, îi ajută să se formeze, să adauge o experienţă, fapt care nu poate decât să le aducă avantaje”, a afirmat Ovidiu Folcuţ.

Studiul Manpower mai arată că la nivel global, în 2016 s-a înregistrat cea mai mare criză de talente din 2007 până la momentul de faţă, iar România se află pe locul trei, cu un procent de 72%, în topul ţărilor din Europa care se confruntă cu deficit de candidaţi calificaţi, după Japonia cu 86% şi Taiwan 73%.