Cei mai fericiţi angajaţi: Apple va deschide în aprilie cel mai mare campus hi-tech din lume, a cărui cost este între 3-5 miliarde de dolari. Galerie FOTO, VIDEO

Autor: Ştefan Stan 23.02.2017

Apple a anunţat astăzi că Apple Park, cel mai nou campus al companiei de 700.000 de metri pătraţi, va fi gata în aprilie. Procesul de a muta peste 12.000 de oameni va dura 6 luni, iar construcţia la unele dintre clădiri şi parcuri va continua până în vară.

Sursă video: Apple

Potrivit unor rapoarte citate de Wall Street Journal, construcţia ar urma să coste între 3 şi 5 miliarde de dolari. Drept comparaţie, Casa Poporului, a cărei construcţie a durat aproximativ 15 ani, a costat aproximativ 2 miliarde de dolari.  

Imaginat de Steve Jobs ca un centru pentru creativitate şi colaborare, Apple Park transformă kilometri de asfalt într-un ”rai” de spaţii verzi în inima Santa Clara.

Clădirea din centru, în formă de inel, de 260.000 de metri pătraţi, este cea mai mare construcţie din sticlă din lume.

Steve Jobs ar fi împlinit 62 de ani vineri, pe 24 februarie. Pentru a onora amintirea sa, Apple va numi teatrul din capus Teatrul Steve Jobs.

”Viziunea lui Steve pentru Apple s-a întins mult peste timpul petrecut cu noi. El a intenţionat ca parcul Apple să fie o ”casă” a inovaţiei pentru generaţiile care vin”, a spus Tim Cook, CEO-ul Apple. ”Spaţiile de lucru şi parcurile sunt făcute în aşa fel încât să inspire echipele noastre, dar să fie şi prietenoase cu mediul.

Am reuşit să creăm una dintre cele mai eficiente clădiri din lume din punct de vedere energetic, iar campusul va opera în totalitate pe bază de energie regenerabilă.