Cum identifică Rolls-Royce pieţele cu potenţial: Am fost prin Bucureşti şi se vede că oraşul se dezvoltă, peste tot apar noi construcţii, oamenii prosperă

Autor: Bogdan Alecu 24.02.2017

Piaţa imobiliară dintr-o ţară este unul dintre cei mai importanţi indicatori pentru Rolls-Royce, un indicator cu ajutorul căruia identifică şi "potenţialul" vanzărilor. Cel mai ieftin Rolls-Royce porneşte de la 250.000 de euro.



Noile clădiri, atat cele de birouri cat şi cele de locuinţe, mai ales din zonele scumpe ale Capitalei, reflectă potenţialul de creştere al economiei, dar şi apetitul clienţilor de a plasa bani. Mai mult, în opinia oficialilor mărcii, clienţii nu cumpără un model Rolls-Royce în detrimentul unei alte mărci auto, ci aleg o limuzină în detrimentul unui apartament pe Coasta de Azur sau în sudul Spaniei.

"Pentru mine Romania este o ţară în plină dezvoltare. Am mers prin Bucureşti şi văd că oraşul se dezvoltă, sunt multe şantiere şi se construieşte mult. Sunt semnale clare că Romania şi Bucureştiul cresc, ceea ce înseamnă că aici există potenţial pentru produsele noastre. Piaţa imobiliară pentru noi este un indicator cu privire la dezvoltarea pieţei, dar şi pentru potenţialul pe care îl avem noi de a vinde automobile Rolls-Royce. Clădirile noi înseamnă venituri, locuri de muncă, afaceri în creştere, investiţii şi în final investiţia într-un Rolls-Royce", a spus Peter Schoppman, director regional Rolls-Royce pentru Germania, Europa de Nord şi de Est.

Spre exemplu, în partea de nord a Capitalei, în zona Barbu Văcărescu, s-au construit cele mai înalte clădiri de birouri din Romania, dar şi proiecte rezidenţiale premium şi de lux, care de la 2-3.000 de euro metrul pătrat util ajung chiar şi zeci de mii de euro pentru un singur metru pătrat, mai ales în zona Herăstrău.

În Romania, anul trecut nu s-a înmatriculat niciun Rolls-Royce nou, iar în 2015 a fost înmatriculat unul singur. Pe de altă parte, tot anul trecut s-au importat 17 automobile Rolls-Royce la mana a doua. În total, în ţară sunt înregistrate 128 de automobile ale mărcii britanice, dintre care 20 sunt limuzine Phantom, model care poate trece de 500.000 de euro nou. Pe piaţa locală Rolls-Royce este prezent printr-un service oficial deţinut de Automobile Bavaria în Băneasa. De asemenea, omul de afaceri Michael Schmidt deţine dealerul Rolls-Royce din München, prin care a livrat anul trecut 44 de maşini. El declara într-un in terviu pentru ZF că piaţa locală ar avea potenţial chiar şi de peste zece automobile anual. Pe de altă parte, Bentley, printr-un dealer oficial, a livrat în Romania 16 auto mo bile anul trecut, potrivit datelor de la poliţie.