Antreprenori locali. Lanţul de restaurante Spartan vrea să se extindă în afara graniţelor României

Ziarul Financiar 26.02.2017

Remus Cosovanu, francizatul Spartan care deţine restaurante în Timişoara, Cluj şi Deva, a deschis pe 9 februarie cea mai mare unitate stradală din cadrul lanţului, în urma unei investiţii de 110.000 de euro la Timişoara. Noua unitate a înregistrat vanzări în valoare de 10.000 de euro şi 2.000 de clienţi, în primul weekend de funcţionare.

Spartan ajunge astfel la 31 de unităţi, des­chise în toată ţara, fiind pe locul 4 în topul lan­ţurilor cu cele mai multe restaurante pe teri­toriul Romaniei. Această inaugurare face parte din strategia de extindere la nivel na­ţional, dar şi internaţional, pe piaţa maghiară, pe care reţeaua Spartan şi Remus Cosovanu o vor implementa în 2017.

Remus Cosovanu a ales să se îndrepte spre piaţa fast-food-ului după ce a analizat po­ten­ţialul mai multor francize din domenii va­riate şi a realizat potenţialul crescut al acestui segment de piaţă.

După un stagiu de pregătire ce a durat trei luni şi s-a desfăşurat în Suceava, a deschis primul său restaurant cu o investiţie iniţială de 62.000 de euro. În doar trei ani, a reuşit să deschidă şapte restaurante.