PwC şi-a cerut oficial scuze pentru cea mai mare gafă din istoria Oscarurilor: ”Investigăm cum s-a putut întâmpla asta şi regretăm profund ce s-a întâmplat”

Autori: Ştefan Stan , Mediafax 27.02.2017

PricewaterhouseCoopers, compania care se ocupă de procesul de votare pentru Oscaruri, şi-a cerut scuze oficial după gafa de proporţii de noaptea trecută, când a anunţat încurcat plicurile cu câştigătorii premiului cel mare - Cel mai bun film. 

„Ne cerem sincere scuze de la „Moonlight“, „La La Land“, Warren Beatty, Faye Dunaway şi spectatori pentru eroarea care a fost făcută în timpul ceremoniei de decernare a premiului pentru Cel mai Bun Film. Prezentatorilor li s-a dat un plic din categoria greşită şi în momentul în care eroarea a fost descoperită a fost imediat corectată. În prezent, investigăm cum s-a putut întâmpla asta şi regretăm profund ce s-a întâmplat. Apreciem graţia cu care nominalizaţii, Academia, ABC şi Jimmy Kimmel au abordat situaţia.“ 

Gafa de la premiile Oscar a venit după ce Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.
La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” şi „La La Land”.

„E un privilegiu pentru noi să prezentăm ultimul premiu al serii. Filmele pe care le onoram ne-au inspirat, ne-au adus bucurie, tristeţe sau poate chiar ne-au schimbat mentalitatea”, a spus Faye Dunaway. Ea a fost completată deWarren Beatty care a transmis un subtil mesaj politic: „Idealul nostru din politică e acelaşi cu cel din artă, să ajungem la miezul adevărului”.

Într-un interviu pentru Financial NEws dinaintea ceremoniei, partenerii Brian Cullinan şi Martha L. Ruiz au explicat cum se numără voturile, şi că ei sunt singurele două persoane care ştiu câştigătorii. Apoi ei memorează lista şi iau fiecare o valiză cu plicurile care anunţă câştigătorii la eveniment, dând câte un plic de câte ori cineva prezintă un câştigător.