Antreprenori locali. Grupul de restaurante Marty din Cluj a ajuns la 500 de salariaţi şi afaceri de 10 milioane de euro
Grupul de restaurante Marty din Cluj, controlat de antreprenorul român Marceluş Suciu, a ajuns la afaceri de 10 mil. euro anul trecut şi la un total de 500 de salariaţi. Pentru acest an antreprenorul şi-a bugetat o creştere de 20% a businessului şi el vorbeşte despre expansiunea la nivel naţional, fie direct, fie în franciză.
„Povestea a început în anul 2000, cu un restaurant Marty Caffe micuţ şi cochet deschis pe Calea Moţilor în Cluj“, spune antreprenorul într-unul dintre primele sale interviuri.
Grupul Marty este format însă dintr-un total de cinci branduri, respectiv lanţul de restaurante Marty Restaurants (cinci unităţi, o bucătărie comisar, plus încă un spaţiu în curs de amenajare), Marty Events, respectiv divizia de catering şi evenimente, Olivo Caffe & Bistro, Bistro Bujole şi Olivo Coffee Roasters, prima prăjitorie de cafea din Transilvania.