În aşteptarea lui Rolls-Royce Cullinan, Bentley anunţă lansarea noului Bentayga Mulliner

Autor: Bogdan Alecu 01.03.2017

Cu aproape un an ca cei de la Rolls-Royce să dezvălui proiectul Cullinan, primul automobil de teren din istoria brandului britanic, cei de la Bentley anunţă Bentayga Mulliner, cea mai exclusivistă versiune a SUV-ului din Crewe.

Mulliner, divizia de personalizare a limuzinelor Bentley, şi-a folosit măiestria artizanală pentru a desăvârşi SUV-ul multipremiat Bentayga, dând naştere unei noi nave amiral şi stabilind noi stadarde pe segmentul auto de lux.

Noi dotări interioare şi exterioare – ce includ finisajul exterior opţional Duo Tone, jante de 22 inci, un compartiment de depozitare a şampaniei şi un nou concept de finisaj la interior – completează designul modern, sculptural al Bentley Bentayga.

Dotat cu cel mai puternic motor din clasa sa – motorul W12, de 6 l – Bentayga Mulliner îmbină eficienţa şi rafinamentul cu o putere şi un cuplu uimitoare. Cu 608 CP şi 900 Nm, motorul propulsează SUV-ul de lux de la 0 la 100 km/h în doar 4,1 s, până la viteza maximă de 301 km/h, oferind Bentayga Mulliner statutul de cel mai rapid SUV din lume.

Produsă în ediţie limitată, datorită procesului de producţie extrem de complex şi a caracterului artizanal al dotărilor interioare de lux, această nouă navă amiral va fi disponibilă spre comandă în primăvara anului 2017.

Un exemplar Bentayga Mulliner va fi expus la standul Bentley de la Salonul Auto de la Geneva săptămâna viitoare, etalând o incrustaţie unică pe panoul frontal, realizată manual, ce profilează conturul impresionantului lanţ muntos Monte Rosa.