ZF Live, Ciprian Bârsan, senior broker Tradeville: Bursa de la Bucureşti este promiţătoare. Am avut investitori care au anulat ordinele de vânzare

Autor: Corina Zamfir 06.03.2017
Principalii factori care au dus la creşteri ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au fost câş­­tigarea alegerilor din SUA de către Donald Trump, rezultatele financiare rapor­tate pen­tru anul 2016 de companiile din România, dar şi sectorul energetic, ceea ce a făcut ca unii dintre investitori să anuleze ordine de vânzare, spune Ciprian Bârsan, senior broker la Tra­deville, prezent la emi­siunea de business ZF Live.
 
„Am avut clienţi care au vrut să vândă can­tităţi însemnate din portofoliu şi în mo­mentul în care au văzut rezultatele financiare au sunat din nou şi au anulat ordinele de vân­zare. Practic, în momentul de faţă îşi consoli­dează portofoliul, existând în continuare or­dine de cumpărare“, adaugă Ciprian Bârsan.
 
Nici sectorul ener­getic nu este mai pre­jos, fiind un sector care s-a apreciat pentru că au crescut preţurile la energie elec­trică deter­mi­nate de iarna prelungită şi de temperaturile scăzute, spune brokerul. Nuc­lear­electrica a avut o creştere surprinzătoare a acţiunilor, iar în prezent afişează o creştere de 32% de la înce­putul anului, cel mai mare avans din rân­dul companiilor din BET.