Fondul de investiţii NEPI pune la bătaie 5,5 mil. euro pentru extinderea Ploieşti Shopping City

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.03.2017

Compania sud-africană de investiţii NEPI va investi 5,5 mil. euro în extinderea centrului comercial Ploieşti Shopping City cu peste 6.000 mp. Astfel, Ploieşti Shopping City, firma care administrează centrul comercial cu acelaşi nume din portofoliul companiei sud-africane de real-estate NEPI, a primit luna trecută o infuzie de capital de 5,5 milioane euro. Banii au venit din Olanda, de la compania NE Property Cooperatief, parte tot a grupului NEPI, potrivit datelor pu­blicate de Oficiul Naţional al Registru­lui Comerţului.

„NEPI este într-o dezvoltare continuă şi se fac investiţii pe multiple proiecte din grup, cum este şi cazul Ploieşti Shopping City. Punctual, acest buget vizează continuarea dezvoltării centrului comercial şi, implicit, consolidarea businessului“, au răspuns reprezentanţii NEPI la solicitarea ZF privind scopul acestei infuzii de capital.

În raportul anual publicat recent de companie pe Bursa de la Bucureşti se arată că NEPI intenţionează să extindă centrul comercial Ploieşti Shopping City cu 6.200 de metri pătraţi. În prezent, mallul deschis în 2013 are 45.800 de metri pătraţi închiriabili, iar în suprafaţa suplimentară va găzdui chiriaşi din alte domenii decât moda.