Şantierul naval Damen Galaţi a ajuns la afaceri de 122 mil. euro anul trecut după ce a livrat 24 de nave

Autor: Mădălina Panaete 07.03.2017

Şantierul din Galaţi are 2.250 de angajaţi, la care se adaugă în jur de 65 de elevi în formare, al căror program de pregătire profesională va continua pe întreg parcursul anului 2017 corelat cu portofoliul de comenzi al constructorului.

Şantierul Naval Damen Galaţi, controlat de compania olandeză Damen Group, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 122 de milioane de euro, în creştere cu circa 16% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF pe baza informaţiilor furnizate de companie. 

"Evoluţia cifrei de afaceri se datorează în primul rand tipologiei navelor din portofoliul nostru de comenzi şi gradului diferit de complexitate şi tehnologizare, marea majoritate a navelor construite la Galaţi fiind prototipuri. Pentru anul în curs, cifra de afaceri se va înscrie în acelaşi parcurs pozitiv", a declarat pentru ZF Florin Spătaru, director resurse umane & afaceri corporatiste al companiei.

Astfel, cifra de afaceri a Şantierului Naval Damen Galaţi a revenit pe plus după ce în 2015 businessul companiei a scăzut uşor. În 2015, profitul net al companiei s-a situat la 5,5 milioane de euro, conform datelor de pe mfinante.ro. 

Anul trecut, constructorul a livrat 24 de nave, nivel care nu iese din peisajul normal al fiecărui an. În medie, 25 de nave sunt livrate anual de şantier, acesta fiind şi obiectivul Damen pentru anul acesta.