Nicolae Bucovală, proprietarul complexului Steaua de Mare din Eforie Nord: Vrem să ne extindem prin achiziţii. Impozitul specific a scos la vânzare multe hoteluri

Autor: Mirabela Tiron 09.03.2017
Omul de afaceri Nicolae Bucovală, care deţine complexul hotelier Steaua de Mare din Eforie Nord, dar şi hote­lurile Tomis din Mamaia şi Cupidon din Venus, spune că ia în calcul dezvoltarea afacerilor în turism prin achiziţii, având în vedere că se anunţă un sezon mai bun în acest an pe litoral.
 
„Aşteptăm o creştere cu cel puţin 10% a veniturilor în acest an. Deja 80% din camerele complexului din Eforie Nord au fost contractate de agenţiile de tu­rism touroperatoare locale. Vom avea şi câteva grupuri de turişti po­lonezi.“
 
Nicolae Bucovală afirmă că vede po­tenţial de dezvoltare în sudul lito­ra­lului şi că poartă negocieri cu cei care au scos la vânzare hoteluri. El nu a dorit să ofere informaţii cu privire la hotelurile pe care le are în vizor pentru preluare. „Introducerea impozitului specific în turism a determinat mulţi proprietari să scoată la vânzare hotelurile. Mulţi au carcase de hoteluri, deţin componentele de hardware, dar nu se pricep la servicii, adică la partea de software. În turism investiţiile se recuperează în aproape zece ani“, a precizat Nicolae Bucovală.
 
Din acest an proprietarii de hoteluri, pensiuni şi alte unităţi de cazare vor plăti un impozit specific, care se va calcula în funcţie de numărul de locuri de cazare. Cei care nu reuşesc să atragă turişti şi să ocupe camerele vor plăti acum această taxă, anterior fiind impozitaţi doar cei care raportau profit în turism.