Accident în lanţ în Capitală. Şapte maşini, printre care o ambulanţă, implicate

Ziarul Financiar 09.03.2017

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, accidentul a avut loc pe Calea Floreasca, după ce un taximetrist care avea în maşină un pasager a ieşit de pe o stradă fără să acorde prioritate unei ambulanţe care transporta un pacient şi avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În urma impactului, ambulanţa a ricoşat în alte cinci maşini.

Pacientul aflat în ambulanţă a fost preluat de un alt echipaj, în timp ce asistenta şi şoferul care a provocat accidentul au fost transportaţi la Spitalul Floreasca.

"Ambulanţa mergea pe Calea Floreasca. Transporta o pacientă de la un cămin din Pipera la Spitalul Floreasca. Mergeau cu girofar, sirenă, nu rulau cu viteză mare, din relatările ambulanţierului aveau 60km\oră, nefiind o urgenţă. Pe Calea Floreasca, în dreptul lacului au fost loviţi din lateral de un taximetru care a depăşit linia dublă continuă, au fost aruncaţi într-un taximetru din faţă şi au ricoşat într un stâlp de iluminat în partea dreaptă a drumului. Ambulanţa este foarte avariată. Personalul care ocupa ambulanţa nu a avut răni grave, ambulanţierul a avut o uşoară presiune toracică datorită centurii. Asistenta care stătea pe scaunul din spate, în celula sanitară alături de pacientă, are traumatism la nivelul antebraţului stâng, probabil s-a lovit de targă. A fost trasportată pentru o radiografie la Spitalul Floreasca. Pacienta nu a avut niciun fel de problemă. Şi şoferul care a provocat accidentul a fost transportat la spitalul Floreasca acuzând dureri la nivelul membrelor inferioare", a declarat Alis Grasu, directorul Ambulanţei Bucureşti – Ilfov pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

La faţa locului se fac cercetări. Şoferului care a provocat accidentul i se poate reţine permisul de conducere şi aplica o amendă contravenţională. În funcţie de ce va constata medicul legist, acesta riscă deschiderea unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.