Şeful Samsung Group neagă toate acuzaţiile la începutul “procesului secolului”

Autor: Catalina Apostoiu 09.03.2017

Şeful grupului sud-coreean Samsung, Jay Y. Lee, neagă toate acuzaţiile care i se aduc, a anunţat avocatul acestuia la începutul a ceea ce procurorul special a declarat că ar putea fi “procesul secolului” în contextul unui scandal politic care a zguduit Coreea de Sud, scrie Reuters.

Lee a fost acuzat de dare de mită, deturnare de fonduri şi alte delicte în cadrul unui scandal de corupţie care a dus deja la suspendarea preşedintei sud-coreene Park Geun-hye.

Printre acuzaţiile aduse lui Lee, în vârstă de 48 de ani, se numără cea de a fi promis mită unei companii şi unor organizaţii având legătură cu un prieten al preşedintei Park, Choi Soon-sil, pentru a-şi consolida controlul asupra vastului să imperiu de business.

Avocaţii altor executivi Samsung puşi de asemenea sub acuzare au negat la rândul lor acuzaţiile.

“Ne pregătim asiduu, considerând că viitorul process Samsung ar putea fi procesul secolului, urmărit de întreaga lume”, a declarat procurorul special Park Young-soo.

Atribuţiile preşedintei Park au fost suspendate din decembrie. În cazul în care Curtea Constituţională va menţine decizia de suspendare, aceasta ar urma să devină primul preşedinte sud-coreean ales în mod democrat care va fi demis.