VIDEO ZF Live. Dan Cobeanu şi Dan Ciceu, Scala Assistance: Am vândut online roviniete de 40 mil. euro în 2016. Probabil tarifele vor creşte, sunt cele mai mici din UE

Autor: Bianca Dorobanţu 10.03.2017

În România există în jur de 14 distribuitori de roviniete, iar Scala Assistance are o cotă de piaţă de 15%, spun fondatorii afacerii.



Roviniete.ro, o platformă online care comercializează roviniete (taxele obligatorii pentru autovehiculele care cir­culă pe drumurile naţio­nale), dezvoltată de compania Scala Assis­tance, a avut anul trecut vânzări de 40 mil. euro şi un profit de aproape 300.000 de euro, au spus la ZF Live Dan Alexandru Cobeanu şi Dan Ciceu, fondatorii afacerii.

Compania a fost fondată în 2007 şi vinde ro­viniete preponderent companiilor de transport, cu flote mari de maşini şi celor de leasing operaţional, care îşi externalizează acest serviciu. În România există în jur de 14 distri­buitori de roviniete, iar Scala Assis­tance are o cotă de piaţă de 15%, spun fon­da­torii afacerii. În anul 2016, compania a în­registrat o creştere de 40% a afacerilor şi a  pro­fitului şi este evaluată la 3 mil. euro, raportat la rezultatele financiare din 2015.

„Este o externalizare a serviciului de achiziţie a rovinietei. Totul se desfăşoară online, decât să mergi la o benzinărie, este mult mai uşor să trimiţi un mail, timpul este foarte important”, a spus Dan Cobeanu.