Antreprenorii care deţin hotelul Mercure din Bucureşti investesc 10 mil. euro într-un ibis

Autor: Cristina Roşca 10.03.2017

Familia Dogariu, care deţine hotelul de patru stele Mercure din centrul Capitalei, are în plan o investiţie de 10 mil. euro într-o altă unitate, tot în Bucureşti, potrivit surselor din piaţă.

Noul proiect ce va avea 160 de camere va purta brandul Ibis şi va fi cotat la trei stele, urmând a fi amplasat în zona Operei Române, pe strada Ştirbei Vodă.

Construcţia hotelului ar putea începe la finalul acestui an, du­pă ce va primi autorizaţia de construire, conform aceloraşi surse. Terenul a fost deja achiziţionat. Antreprenorii nu au putut fi contactaţi.

Familia Dogariu este şi proprietara firmei de import şi dis­tri­bu­ţie de materiale dentare Dentotal Protect. Aceasta a obţinut în 2015, ultimul an pentru care există date publice, afaceri de 50 mil. lei (11 mil. euro) şi profit de 1,5 mil. euro cu aproape 100 de sala­riaţi. Afacerile au urcat cu circa 5% faţă de anul anterior. În ceea ce priveşte hotelul Mercure, antre­pre­norii vorbeau de afaceri de 600.000-700.000 de euro în 2015, primul an de funcţionare.