Premierul danez îi propune premierului turc să îşi amâne vizita în Danemarca

Autor: Raluca Manga 13.03.2017

Rasmussen a subliniat într-un comunicat să Danemmarca "vede cu o mare îngrijorare evoluţia situaţiei din Turcia, unde principiile democratice sunt supuse unei mari presiuni".

O vizită a premierului turc ar putea fi percepută ca o manifestare a "unei viziuni mai amabile" a Danemarcăi privind evoluţia politică din Turcia, "ceea ce este departe de a fi adevărat", a asigurat el.

Guvernul olandez a decis să interzică, sâmbătă, aterizarea la Rotterdam a avionului în care se aflaa ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, care a anunţat că ajunge în Olanda pentru un miting privind consolidarea puterii preşedintelui Turciei.

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat ulterior să între în Consulat şi apoi escortat la graniţa cu Germania.
Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.