Magazinul IKEA din Băneasa este aprovizionat zilnic cu peste 1.000 de paturi sau dulapuri. „Am descărcat şi 18 camioane cu marfă într-o zi”

Autor: Mădălina Dediu Panaete 15.03.2017

Şapte camioane cu dulapuri, canapele, măsuţe şi decoraţiuni a primit ieri magazinul IKEA din Băneasa. Dis-de-dimineaţă, cu câteva ore înainte ca magazinul să-şi deschidă porţile, 30 de angajaţi ai IKEA încep să descarce produsele, care sunt puse apoi pe rafturile magazinului cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi.



„Este o zi uşoară pentru noi, în mod normal avem zece ca­mioane de descărcat. Tre­buie să terminăm înainte să se deschidă magazinul sau chiar înainte cu jumă­tate de oră pentru a se face şi curăţenie. Pe­rioada cea mai încărcată pentru noi este între septembrie şi decembrie, când pri­mim 12-14 camioane cu marfă. Am descărcat chiar şi 18 camioane într-o zi”, a spus Cristian Ioniche, manager logistică al IKEA Băneasa. În total, 115 oameni lucrează în departa­mentul de logistică al magazinului, inclusiv cei care gestionează activitatea din online.

IKEA Băneasa are un depozit export cu o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi în cartierul Militari din Capitală, care „alimen­tează” atât magazinul din Bucureşti, cât şi alte magazine din regiune.

Unitatea din Băneasa primeşte marfa şi direct de la furnizori. Magazinul din Bu­cureşti este singurul deţinut de IKEA pe plan local, compania având în dezvoltare un alt magazin în zona Theodor Pallady, care va fi deschis la finalul anului 2018. Compania are în plan şi dezvoltarea de magazine în oraşe din provincie precum Timişoara, Cluj-Na­poca şi Braşov.